понеделник, 1 октомври 2012 г.

Обучение за доброволци организира читалище „Умение- 2003”

 Двудневно обучение за доброволци организира читалище “Умение-2003” по проект “Доброволческа работилница за идеи и изкуство”. Инициативата на младите доброволчески екипи на читалището се финансира от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи” по Националната програма за младежта, подпрограма „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи”.



В обучението, което се проведе на 29 и 30 септември в хотелски комплекс „Ямболен”, се включиха 20 участника, сред които бивши и настоящи възпитаници на ДДЛРГ „Юрий Гагарин” и доброволци от клубните форми на читалище “Умение-2003”. Чрез ролеви игри, занимания на открито и задачи за работа в екип, лекторите Дияна Бончева и Пенка Илиева запознаха участниците със същността на доброволчеството, възможностите за развитие на младите хора чрез участие в доброволчески инициативи и Европейската доброволческа служба, политиката на европейските институции за младежта, методите за популяризиране на доброволчески инициативи и привличане на доброволци, изработка на електронен информационен бюлетин и др.
По време на екопоходите доброволците събраха природни материали, които ще използват при заниманията си в арт-ателиетата на “Доброволческата работилница за идеи и изкуство”. Преди това те ще пребоядисат и изрисуват самата работилница, така че да я превърнат в приятно място за свободното време на себе си и своите връстници. Ремонтът започва още тази седмица. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар