понеделник, 27 май 2013 г.

Нови идеи за Доброволческата работилница

Нови идеи за дейността на Доброволческата работилница за идеи и изкуство към читалище "Умение-2003" се родиха след проучвания сред млади хора в Ямбол. В анкетата бяха включени и възпитаници на ДДЛРГ "Юрий Гагарин"-Ямбол, на които им предстои напускане на социалното заведение поради навършена възраст.   
Осъзнавайки, че доброволческият труд играе важна роля в професионалното ориентиране на младите хора, доброволците решиха да разширят функцията на своята „работилница”  като организират в нея чрез методите на неформалното образование обучения за млади хора в риск по специфични професионални умения по дърводелство и дърворезба. От една страна тези обучения биха им помогнали да се научат да изработват кухненски прибори и сувенири за новите си жилища, а от друга ще бъдат стимул за професионална изява в областта на занаятите.
Идеята беше подадена като проектно предложение по Националната програма за младежта към Национален център "Европейски младежки програми и инициативи", подпрограма 3: Младежко доброволчество и участие в младежки инициативи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар